Hozzávalók:
-
250 g
-
125 g
-
125 gplusz egy evőkanál instant kávé
-
125 gfelaprítva
Elkészítési mód:
1. A csokoládét törjük össze, tálban lassan kevergetés mellett felolvasztjuk.
2. A vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük sz átszitált porcukrot és a kávét.
3. A csokoládét lassan hozzáadjuk, és az egészet finom krémmé keverjük.
4. A krémet 1 cm vastagon fóliára, vagy egy perem nélküli lemezre kenjük, befedjük és kihűtjük.
5. A masszát hüvelykujj vastagságú csíkokra vágjuk, hűvös felületen golyókat vagy hengereket sodrunk, és a zúzott mandulában megforgatjuk.
6. A hűtőszekrényből mindig csak kis mennyiséget vegyünk ki, hogy ne melegedjen és puhuljon meg.