Hozzávalók:
-
60 dkgTonhalból az igazi
-
5 dkg
-
2 dl
-
1 dl
-
10 dkg3 fej vöröshagyma
-
6 csipet6-8 szem elég
-
1 evőkanál
Elkészítési mód:
1. A kiolvasztott halat citromlével megöntözzük, sózzuk, majd egy óráig állni hagyjuk.
2. Felolvasztjuk a vajat, ráfektetjük a halszeleteket, leöntjük a borral meg egy kevés vízzel.
3. Beledobjuk a szegfűszeget, a karikákra vágott hagymát, és fedő alatt addig pároljuk amíg a hal meg nem puhul.
4. Végül forró tálra szedjük, visszamaradt levébe keverjük a tejfölt, és átszűrve öntjük a halra.
5. Köretnek kölest , rizst, vagy párolt zöldséget készítsünk, díszítsük citromkarikákkal.