Hozzávalók:
-
10 dkg
-
8 dl
-
1 evőkanálnyírfacukor
-
1 gegy csipetnyi
Elkészítési mód:
1. Egy éjszakára, de legalább 4-6 órára áztassuk be 400 ml vízbe a kókuszreszeléket. Itt tudjuk szabályozni a kókusztej minőségét: ha forró, de nem forrásban lévő vizet használunk, és/vagy jó sokáig hagyjuk állni (akár egész éjjel), akkor erősebb kókusz íze lesz, a forró vízzel pedig több zsír oldódik ki, így zsírosabb is
2. Öntsük turmixgépbe a keveréket és a másik 400 ml vízzel öblítsük utána az edény faláról az utolsó kókuszpelyheket is. Tegyük bele a sót és a nyírfacukrot. Turmixoljuk 2-3 percig a keveréket, majd szűrjük le egy megfelelő textillel, vagy egy kislyukú szitán.
3. Megjegyzés: Ha hosszú ideig áztatjátok, tegyétek hűtőbe a keveréket!