Hozzávalók:
-
30 dkgLehet konzerv, vagy sűrű, házi paradicsomlé is.
-
2 evőkanál
-
2 evőkanál
-
2 db
-
1 teáskanálSózás előtt kóstold meg, mert a leveskocka lehet nagyon sós!
-
1 evőkanálÍzlés szerint!
-
1 db
Elkészítési mód:
1. Készítsünk halványbarna rántást az olajból és lisztből. Ha élénkebb színű levest szeretnénk, készíthetjük paprikás rántással is.
2. Öntsük rá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól össze, majd lassan, kevergetés mellett öntsük fel 2 liter meleg vízzel.
3. Adjuk hozzá a leveskockákat, kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk. Ízlés szerint cukrozzuk is meg. A paradicsom igényel egy kis cukrot. Főzzük 5-8 percig.
4. Közben a megmosott zellerlevelet vágjuk apróra, és a végén szórjuk a leveshez. Ha teszünk bele egy kis bazsalikomot, olaszos hatást érhetünk el. Miután felöntöttük meleg vízzel, adhatunk hozzá egy kis fej, megpucolt, de egészben hagyott hagymát is.