Hozzávalók:
-
45 dkg
-
25 dkg
-
1 kg
-
25 dkg
-
25 dkg
-
10 dkg
-
3 dl
-
3 dl
-
2 evőkanálFriss citromból nyomva!
Elkészítési mód:
1. A darált kekszhez öntsük hozzá a narancslevet és jól keverjük össze.
2. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat, a porcukrot és a tojások sárgáját. Adjuk hozzá a beáztatott kekszet, a darált diót, és keverjük el alaposan. Az elkészített keveréket osszuk két részre.
3. Fóliával béleljünk ki egy tortaformát, és tegyük bele a fele kekszet. Ebbe fogjuk félig belenyomni a banánokat. De előtte érdemes a banánt egy kevés citromlében megmártani, így nem fog bebarnulni.
4. A kekszes massza maradék felébe csorgassunk bele olvasztott csokit, és jól keverjük el. A csokis masszát tegyük a banánokra. Ügyeljünk arra, hogy a banánok közét is jó töltse ki, mert így lesz szép a tortánk!
5. Tegyük hűtőbe, hogy jól összeálljon, és összeérjenek az ízek! Tálalás előtt vegyük le róla a sütőformát. Verjük fel a tejszínt - édesítsük ízlés szerint. A tejszínnel vonjuk be a tortát. Darált dióval, ostyatörmelékkel díszítsük.