Hozzávalók:
-
1 kg
-
15 dkg
-
3 evőkanál
-
3 dbCsak a tojássárgáját használjuk!
-
2 teáskanál
-
1 csipet
-
1 ízlés
Elkészítési mód:
1. Megfőzzük a burgonyát, majd összetörjük.
2. A sonkát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben átpirítjuk.
3. A burgonyapüréhez hozzáadjuk a tojássárgákat, a kukoricakeményítőt, a fűszereket, végül belekavarjuk a sonkát.
4. A tésztaszerű masszából rudat formázunk és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
5. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük. Ez kb. 3-4 perc összesen. Ügyelni kell arra, hogy meg ne égjen!
6. Szalvétára szedjük, hogy beszívja a felesleges olajat. Tartár mártással vagy friss salátával tálaljuk.