Hozzávalók:
-
70 dkglibaaprólék!
-
5 dkgfüstölt szalonna
-
2 db
-
1 db
-
1 gkéshegynyi
-
25 dkginkább vegyeszöldség
-
10 dkgegy fél citrom elég
-
1 dl
-
2 dl
Elkészítési mód:
1. Az aprólékot jól megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a fokhagymával együtt kevés vízben megpároljuk.
2. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, zsírjában kissé átpirítjuk a megtisztított és karikákra vágott zöldséget, meghintjük pirospaprikával, és a már majdnem puhára párolódott aprólékhoz öntjük.
3. Hozzáöntjük a bort, és annyi vizet, hogy összesen kb. másfél liter leves legyen.
4. Ízesítjük sóval, citromhéjjal és a levesbe tesszük.
5. A zsírból és a lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk, teszünk bele egy evőkanálnyi apróra vágott vöröshagymát, egy kevés hideg vizet, a levesbe keverjük és tíz percig forraljuk.
6. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.