Hozzávalók:
-
6 evőkanál
-
6 evőkanál
-
6 db
-
4 dl
-
20 dkg
-
2 dl
-
5 evőkanál
-
1 csomag
-
1 teáskanál
-
20 dkg
Elkészítési mód:
1. Első lépés egy hagyományos piskóta elkészítése: Tojássárgáját kikeverjük a cukorra, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Ha lehet, 3 kanál réteslisztet, és 3 kanál finomlisztet használjunk!
2. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 15 percig (nem légkeveréssel!!), majd 150 fokra levesszük a hőmérsékletet, és még 10 percig sütjük. Kivéve a sütőből hagyjuk kihűlni.
3. Közben elkészítjük a krémet: A mascarponét összekeverjük a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral. Pár csepp citromlevet is adunk hozzá.
4. Felverjük a tejszínt. Tehetünk bele egy zacskó habfixálót, hogy jobban tartja a keménységét.
5. A tejszínt összekeverjük a cukros mascarponés krémmel.
6. A piskótát kettévágjuk. Kenünk rá a krémből, majd gazdagon beterítjük eperrel. Nem kell cukrozni! A gyümölcsre újabb krémréteg kerül, majd ráhelyezzük a piskótát.
7. A tetejére és az oldalára kenjük a maradék krémet, majd eperrel, mandula reszelékkel díszítjük.