Hozzávalók:
-
50 dkg
-
25 dkg
-
25 dkg
-
1 db
-
2 db
-
2 db
-
3 teáskanál
-
3 teáskanál
-
1 dl
Elkészítési mód:
1. A babot előző este beáztatjuk.
2. A babot feltesszük főni. Amikor félig megfőtt hozzá teszem a kockára vágott zöldségeket. Sóval ízesítem, borssal fűszerezem.
3. 1 dl olajat kis serpenyőben tűzön felforrósítjuk, majd két kanál liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, amit zúzott fokhagymával és fűszer paprikával megbolondítunk. 2 dl vízzel felengedjük, és a levest besűrítjük vele. Sóval, borssal ha még szükséges utóízesítjük.
4. Betétként csipetkét adunk hozzá, de a házi tarhonya is tökéletesen megfelel! Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!