Hozzávalók:
-
35 dkgsertés és marha darált hús vegyesen
-
250 ml
-
1 db1 kisebb fej apróra vágva
-
2 db2 gerezd apróra vágva
-
1 teáskanál
-
2 ízlésfél teáskanál őrölt római kömény, ugyanenny őrölt koriandermag és szárított chili
-
1 csomag
-
60 dkg(tésztához)
-
1 db(tésztához)
-
225 mlmeleg legyen! (tésztához)
-
1 teáskanál(tésztához)
Elkészítési mód:
1. A lisztet a meleg vízzel a sóval és a tojással jó alaposan összegyúrjuk, és lefedve pihenni tesszük.
2. Összeállítjuk a húsos tölteléket. A darált húst összekeverjük a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel. A vizet apránként adagoljuk hozzá és folyamatosan gyúrjuk bele a húsos keverékbe, hogy a hús minél több vizet felvegyen. Ez fontos, mert így lesz jó leveses a töltelék.
3. Kinyújtjuk a tésztát és egy pohárral kiszaggatunk belőle kb 15 darabot. Ezt kinyújtjuk, hogy szép lapos lepények legyenek.
4. A kinyújtott lepénykék közepére teszünk egy evőkanálnyi tölteléket és a szélétől indulva szépen összehajtogatjuk a tészta szélét. A helyes tekergetés, csavargatás érdekében nézd meg a csatolt videót! 2 perc 25 mp-nél kezdődik!
5. A tészta csomagocskák forrásban lévő sós vízben 7 perc alatt főnek tökéletes állagúra.
6. Az elkészült khinkalikat frissen, gőzölögve érdemes enni! Gyorsan kiszárad és akkor már nem akkora élvezet. A batyukat a csonkjuknál fogva kell megfogni, megszórni borssal, majd egy kicsit kiharapni a tésztát, hogy a szaftot ki tudjuk inni. Ezután megesszük a batyut, de a tésztacsonkot kötelező a tányéron hagyni.