Hozzávalók:
-
5 dkg
-
2 evőkanál
-
1 evőkanál
-
1 csomag1 teáskanálnyi szükséges!
-
1 evőkanál
Elkészítési mód:
1. Készíts elő egy olajozott tálcát. Egy mély lábasban melegítsd fel a cukrot, a vizet és a mézet.
2. Folytonos keverés mellett várd meg, hogy aranysárgává váljon. Vedd le a tűzről, és keverd bele a szódabikarbónát. Készülj fel, hogy nagyon habzik, és a térfogata többszörösére duzzad. Alaposan keverd össze, és öntsd rá az olajos tálcára vagy tepsire.
3. A forró, habos massza 20 perc alatt teljesen kemény lesz. Ezután vágd fel. Ha nem eszitek meg azonnal, légmentesen zárd le, mert a levegő nedvességtartalmával reakcióba lép, és ellágyul, elfolyik.
4. Megjegyzés: Könnyen elkészíthető, de ha túlpirul a cukor, keserű lesz. Másik hibaforrás, ha a szódabikarbóna nincs jól elkeverve, Ilyenkor az íze átüt a finom édes törökmézen.