Hozzávalók:
-
50 dkg2 nagyobb darab
-
5 dkgvagyis egy fej
-
1 evőkanálHa lehet, hidegen sajtolt olajat használj hozzá!
-
1 teáskanálInkább kevesebbet rakj először, és kóstold meg!
-
1 teáskanálízlés szerint
-
1 ízlés1 kanállal tegyél bele,mert krémesebb lesz tőle az állaga
-
1 ízlés1 kiskanálnyi - ízlés szerint
Elkészítési mód:
1. Előmelegített sütőben süsd meg a padlizsánokat. Nem kell felvágni, egyben tedd rá a sütőrácsra. 200 fokon süsd kb. 30 percig. Ha már ráncos a héja, és elkezd feketedni, akkor jó!
2. Kicsit hagyd kihűlni, utána húzd le róla a héját.
3. A padlizsánhoz adjuk a többi hozzávalót, és rúdturmix segítségével pürésítjük. Közben kóstolgassuk, hogy miből mennyi kell bele!
4. Vékony pirítóssal kínáljuk, de vékonyra vágott répaszeletkékkel is finom mártogatós!