Hozzávalók:
-
30 dkgHeringfilé
-
15 dkgFőtt cékla 15 dkg
-
4 dbFőzzük meg!
-
1 csomag
-
1 dl
-
2 evőkanál
-
1 csomagvagy egy darab póréhagyma
-
1 evőkanál
Elkészítési mód:
1. A heringek bőrét lehúzzuk, a húsát kis kockákra vágjuk.
2. Az uborkát, a főtt céklát, a tojásokat is kis kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet apróra.
3. A hozzávalókat tálba rakjuk, de még mutatósabb lesz, ha salátaleveleket rakunk a tál aljára.
4. A tejfölt a olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. sóval, citromlével és borssal fűszerezzük, az öntetet a salátára öntjük.
5. Díszíthetjük félbevágott keménytojással, zöldekkel, bármivel fantáziánk szerint.
6. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.