Elkészítési mód:
1. Az epret alaposan mossuk meg, majd helyezzük a főzőedénybe. Add hozzá a vizet és a cukrot, majd kezd el főzni. (Ha hamarabb akarsz elkészülni érdemes összetörni az epret.)
2. Lassú tűzön forrósítsd fel az epres keveréket, a forrástól számítva 10 percig óvatosan rotyogtatva, időnként megkevergetve főzd még, ha összetörted, csupán 5 percig forrald. Amikor letelt az idő, szűrd át az eperszörpöt, óvatosan átpréselve a szűrön úgy, hogy végül csak a magok maradjanak, amit dobj ki.
3. Tedd vissza a tűzre a leszűrt szörpöt, add hozzá a mézet és 2-3 percig óvatosan főzd még.
4. Kifőzött, sterilizált csatos üvegekbe töltsd az elkészült forró szörpöt. Jól zárd le, majd néhány percig fordítsd lefelé. Ha kihűlt, szódával, ásványvízzel hígítva máris megkóstolhatod. A felbontott üveget hűtőszekrényben tárold.