Hozzávalók:
-
1 dbSárgája, a golyókhoz
-
20 dkgA golyókhoz
-
3 evőkanálA golyókhoz
-
6 evőkanálA golyókhoz
-
3 evőkanálA tésztához
-
300 gA tésztához
-
1 csomagA tésztához
-
2 dlA tésztához
-
200 dkgA tésztához
-
150 dkgA tésztához
-
3 db+ a megmaradt tojás fehérje, A tésztához
-
2 evőkanálA tésztához
-
150 gA krémhez
-
2 evőkanálA krémhez
-
5 dlA krémhez
-
1 csomagA krémhez
-
1 dbA krémhez
-
1 evőkanálA tetejére
Elkészítési mód:
1. A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából.
2. Ha a golyók elkészültek, megcsináljuk a tésztát. A margarint a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a golyóktól megmaradt egy tojásfehérjét is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és beledolgozzuk, majd a tejfölt és a tejet is hozzákeverjük.
3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
4. Az egyik adagot kivajazott tepsibe tesszük.
5. A másik adaghoz keverjük a kakaóport. A fehér tésztára simítjuk a kakaós tésztát és a golyókat belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
6. A tojást, a lisztet, a cukrot és a vaníliaaromát összekeverjük, hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön besűrűsödésig főzzük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen görcsös. Miután megfőtt, még ízlés szerint adhatunk hozzá vaníliaaromát.
7. A lehűtött tésztát, megkenjük a krémmel, megszórjuk a kakaóporral és már szeletelhetjük is.