Hozzávalók:
-
70 dkg
-
40 dkg
-
15 dkg
-
20 dkg
-
10 dkg
-
15 dkg
Elkészítési mód:
1. 1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk apróra, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az üveges lecsót, az apróra vágott paprikát. Ezeket is összefőzzük. A sertéshúst, felkockázzuk ízlés szerinti darabokra, de inkább kisebb kockákra, hamarabb készen lesz az ételünk. 2. A felkockázott húst hozzáadjuk a sűrű lecsós alapunkhoz, majd felöntjük az alaplével, ezzel még zamatosabb ízt adunk ételünknek! De ha nincsen alaplevünk, tökéletes a sima víz is. A pörköltünket sóval, borssal, paprikával fűszerezzük. 3. A pörköltre fedőt helyezünk, majd néha néha megkevergetve készre főzzük. A hús olyan 30 perc alatt elkészül teljesen. A rizst teflon edényben minimális olajon megpirítjuk, majd 2/3 rész vízzel felöntjük, és néha megkeverve készre főzzük lefedve.
2. 4. A kész pörköltünket, leszűrjük. A megmaradt pörköltlébe sárgarépát aprózunk, és ezt készre főzzük. A lébe ezt beleturmixoljuk, hogy sűrítsük. A kész rizst, sűrített pörköltszaftot és a húst összekeverjük, és már kész is az ételünk