Hozzávalók:
-
1 l
-
15 dkg
-
2 dbCsak a sárgája!
-
12 dkg
-
2 dl
-
10 dkg
-
20 dkg
-
1 teáskanál
-
3 dlA babapiskóta áztatásához.
-
4 dlA habhoz
-
7 dkgA habhoz
Elkészítési mód:
1. A tojássárgákat, a búzadarát a cukorral megfőzzük 1 liter tejben. Lényegében egy tejbegrízt főzünk, aminek kicsit keményebb az állaga, mint a szokásosnak.
2. Ha kihűlt, tegyük bele a margarint, és jól dolgozzuk össze.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd bele reszelünk egy fél táblányi, kb 7,5 dkg étcsokit. Óvatosan összekeverjük.
4. Elkészítjük a babapiskóta áztatásához a rumos tejet. A babapiskótát csak rövid időre mártsuk a rumos tejbe, hogy megtartsa a formáját! Egy jénai aljára letesszük a rumos tejben áztatott babapiskótákat. Erre jön a grízes krém, majd a csokidarabos tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos-tejes piskóta, majd grízes krém, végül a csokis tejszín.
5. A tetejére reszelt csokiforgács kerüljön, de kakaóporral is megszórhatjuk. Tegyük pár órára a hűtőbe! A tálalásnál szeletelhetjük, vagy fagyigombócozóval is szedhetünk belőle.