Hozzávalók:
-
50 dkgkb. 10 szelet
-
10 db
-
40 dkg
-
40 dkg
-
4 dl
-
1 teáskanál
-
1 teáskanál
-
1 csomag
Elkészítési mód:
1. Vágjuk a sonkát apró kockákra. Hagyjunk ki 2-3 evőkanálnyit, amit majd a tetejére teszünk díszíteni. Kevés olajban pirítsuk meg.
2. Vágjuk a kenyeret körülbelül 2 cm-es darabokra.
3. Lereszeljük a sajtot. A sonkával együtt hozzáadjuk a kenyérhez.
4. Verjük fel a tojást, keverjük össze a sóval, borssal, petrezselyemmel. Adjuk hozzá a tejet. Tiszta kézzel jól gyúrjuk össze. Ha nem akarjuk azonnal sütni, lefedve tegyük be a hűtőbe.
5. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki olajjal, és nyomkodjuk bele a masszát. A tetejét szórjuk meg sajttal, sonkával, majd fedjük le alufóliával. 200 ° C-os sütőbe tegyük be 10 percre, majd vegyük le az alufóliát, és süssük még 10-15 percig, hogy szépen megpiruljon a teteje Amikor megsült, vegyük ki és hagyjuk 10 percig ülepedni.
6. Távolítsuk el a tortagyűrűt, és vágjuk cikkekre. Salátával tálaljuk. ♥ HA TETSZETT A RECEPT NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ♥