Hozzávalók:
-
50 dkgfelhasználás előtt 1 éjszakára hideg vízbe áztatva
-
2 dbapróra vágva
-
2 db
-
2 evőkanál20%-os ecet, plusz fél citrom leve
-
30 dkg2-3 kemény húsú alma meghámozva, apró kockákra vágva
-
2 teáskanál
-
1 evőkanál
-
1 ízlés szerint1 teáskanál tárkony, 1 teáskanál fehérbors, 1 babérlevél
Elkészítési mód:
1. A lencsét víz, a babérlevél és nagyon kevés só hozzáadásával főzd puhára
2. A felkockázott almát és hagymát keverd össze a citromlével.
3. A lencsét szűrd le, és szórd egy salátástálba. Add hozzá az alma- és hagymakockákat, az összezúzott fokhagymákat. Ízesítsd ecettel, cukorral, legalább 1 evőkanál mustárral, olajjal, tárkonnyal, fehérborssal, sóval. Jól keverd össze.
4. Tárold tálalásig (de legalább 2 órán keresztül) hűtőszekrényben.