Hozzávalók:
-
80 dkgLehetőleg 40 dkg marha, 40 dkg sertés
-
2 db
-
10 dkg
-
5 dkgegy nagy fej
-
2 teáskanál
-
1 teáskanálízlés szerint
-
1 teáskanálTehetsz bele 2 kanálnyit is, ha szereted a mustáros ízt!
Elkészítési mód:
1. Minél kisebbre aprítsd fel a hagymát, és egy kis olajon kevés sóval dinszteld meg.
2. Vedd le a tűzről és tedd bele a többi hozzávalót. Alaposan gyúrd össze.
3. Formázz belőle kicsi gombócokat, majd serpenyőben egy kevés olajon süsd meg.
4. Készítheted tepsiben is! Önts alá egy kevés olajat, vagy 1-2 kanál vajat, és 200 fokon légkeveréssel süsd kb. 20 percig.
5. Készíts hozzá barna mártást!
Egyéb megjegyzések:
Házilag sem túl bonyolult elkészíteni az IKEÁBAN kapható húsgolyót!