Hozzávalók:
-
4Jó húsos zöldpaprikákat válasszunk!
-
10 dkg
-
10 dkgPersze krémsajt!
-
10 dkg
-
4 db
-
1 csomag
Elkészítési mód:
1. A juhtúrót áttörjük, a krémsajttal meg a vajjal simára keverjük.
2. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, a fölaprított petrezselymet, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
3. A paprikák szár felőli részét levágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, bő vízzel kimossuk és lecsöpögtetjük.
4. A fokhagymás túrókrémet szorosan a paprikába nyomkodjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
5. Ujjnyi vastag szeletekre vágva, vagy hosszában negyedelve kínáljuk salátaleveleken bélelt tálon.
6. Ha a tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk, sütőben 200 fokon 20 perc alatt egy teljesen más ízvilággal találkozhatunk.