Hozzávalók:
-
50 dkg
-
4 dbcsak a sárgája kell!
-
6 evőkanál
-
4 evőkanál
-
7 dlEbből 2 dl a keksz áztatásához
-
1 csomag
-
3 dkg
Elkészítési mód:
1. A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk.
2. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy kevés tejjel.
3. A forró tejet lassan öntsük össze a tojássárgájával, folyamatos keverés közben. 2 percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni.
4. A kekszet mártsuk bele meleg tejbe, és rakjunk le belőle egy réteget. Erre kerülhet a lehűtött töltelék, majd egy újabb sor keksz. Folytassuk addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Díszíthetjük tejszínhabbal, és csokireszelékkel.
5. Fogyasztásig tároljuk hűvös helyen!