Hozzávalók:
-
1 kg
-
1 l
-
1 csomag
-
1 db4-5 gerezd elég
-
1 evőkanál
-
1
Elkészítési mód:
1. Alaposan megmosod az uborkát. Levágod a végeit, mindkét oldalról behasítod majdnem végig.
2. Az üvegbe tegyél alulra kaporlevelet. Az uborkákat rakd függőlegesen - úgy fér bele a legtöbb. Tegyél még rá kaprot, a fokhagymagerezdeket, babérlevelet, egész borsot.
3. Öntsd fel langyos sós vízzel. Szikkasztott zsemlét vagy kenyérvéget tegyél a tetejére, és egy kistányérral fedd le. Másnapig maradhat a konyhában. Itt is elég meleg van ahhoz, hogy a kovász elkezdjen dolgozni.
4. FONTOS! Nem kell kitenni a forró napsütésre! Elég neki a meleg! Még félárnyékos helyen is szépen megérik. A nagyon erős naptól megpuhul, szinte nyúlik.
5. Kánikulában kb 18 óra múlva elkészül. Dobd ki az átázott kenyeret. Szűrd le a levét, és töltsd vissza az uborkára. Így rakd a hűtőbe!