Hozzávalók:
-
50 dkg
-
10 dkgCsak annyit tegyünk bele, hogy jól formázható legyen!
-
1 db
-
10 dkg
-
1 teáskanál
-
1 késhegy
Elkészítési mód:
1. A krumplit puhára főzzük és pürésítjük.
2. Hozzáadjuk a tojást, sót és borsot. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jól formázható legyen a massza, és ne ragadjon a kezünkre.
3. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk őket úgy, hogy a serpenyőnk méretével egyező átmérője legyen.
4. Az olajozott serpenyőbe beletesszük a lepényünket, majd megszórjuk sajttal és sonkával. Rátesszük a másik lepényt.
5. Kis lángon elkezdjük sütni.
6. Ha megsült az egyik oldala, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.