Recepted
  • Felhasználói rang: Szerző
  • Felhasználói pontok: 310 pont
  • Utolsó belépés: 2016. augusztus 18. 01:27
  • Utolsó recept: 2016. augusztus 18. 01:36
  • Regisztrált: 2016. július 19.
  • Receptes oldal: http://ottiliagastro.receptjei.hu
Mivel mások jobban látnak Minket ,mint Mi önmagunkat, ezért a rólam készült cikkel szeretnék Nektek bemutatkozni!

Tanítói, tanulási hajlammal megáldott ember. Nyitott az újra, a szépre, tele van ambícióval. Mindössze 25 esztendős, mégis sikeres éveket tudhat maga mögött. A főzés iránti szeretetét dédnagymamái adták át neki még kisgyerek korában. Míg egyiküktől paraszti, hagyományos ételek elkészítését tanulta, másikuk az ételkülönlegességek mestere volt. A saját éttermének konyhájában a kettőt ötvözi Vivien. Nagy becsben tartja, és használja is a megörökölt, kézzel írott szakácskönyvet, amiben szerepelnek tájjellegű ételek receptjei, amiket a dédi a család igényei szerint formált át.

Fehérgyarmaton járva könnyen rábukkanunk a Pizza World Cafe-ra, aminek ma már ő a tulajdonosa. Megörökölte szüleitől az éttermet, és a Tivadar községben található Tisza parti „Szőke Tisza” nevű diszkót is, Imádott szülei válláról szeretné levenni a terhet, ez motiválja a tanulásában, és munkájában is. Sokkal tartozik nekik, ezért is szeretne könnyíteni édesapja és édesanyja életén.

Egész életében stabil szülői háttér állt mögötte.

Az étterem 2006-ban nyitott újra, fiatalos stílussal. Berendezése ízléses és modern, minden igényt kielégítő. A divatos bőrkanapék mellett kényelmes székek, romantikus sarkok és egy időtlen bárpult is helyet kapott. A narancssárga-fekete szín édesapja elképzelését tükrözi A vendég akár egy különleges limonádéra is betérhet, de fogyaszthat olaszos pizzát, vagy rendelhet a bisztró jellegű ételekből is de található régi hagyományos étel is is. "Hagyományos étlap, dizájnos kivitel" ez jellemzi az éttermet. Kizárólag prémium minőségű alapanyagokkal dolgoznak. Jó kapcsolatot ápol beszállítóival, sok esetben régi ismerős a gazda, akitől vásárol, mert a kölcsönös együttműködéshez elengedhetetlennek tartja, hogy megbízható, lelkiismeretes személyekkel dolgozzon együtt. Csak szabad-tartásban nevelt állatokból származó, extra minőségű magyar húsokat vásárol, hogy még elégedettebbek legyenek vendégei.

Édesanyja az üzletvezető, irányítja a pultosokat, a kiszállítókat, édesapja az áru beszerzésén míg Vivien a konyha ura. Duális képzés zajlik náluk, pultosok, szakácsok kerülnek ki a kezük alól. Fontosnak tartja, hogy alapos tudást adjon át tanulóinak, mert jól tudja, hogy a szakma ismeretéhez, szeretetéhez kevés a szakiskolai alap, elengedhetetlen a megfelelő mester, mentor.

Tanulmányai nem csak a szakmára korlátozódnak. A fehérgyarmati gimnáziumi évek mellett szülei támogatásával Nyíregyházára vitte a sorsa, a Sipkay Barna Kereskedelmi Szakmunkásképzőbe, ahol szakácsnak , és vendéglátó üzletvezetőnek tanult. Jelenleg a Miskolci Egyetem jogi karán harmadéves hallgató. Emellett a Budapesti Gazdasági Egyetemen vendéglátóipari szakmai szakoktatónak is tanul. Elképzelése szerint a jogi tudását szeretné ötvözni a szakács szakmájával. Amerikában már jól ismert fogalom a gasztro-jogászat, de nálunk, Magyarországon még gyerekcipőben sem jár. Terve, hogy e területen is tevékenykedjen, hogy képviselni tudja szakács kollégáit.

Mesterlevelét 2015-ben szerezte. Erre nagyon büszke, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfiatalabbjaként kapta meg, és lányként az országban is a legfiatalabb volt.

Előre eltervezett életében heti öt napot Fehérgyarmaton tölt, kettőt pedig Budapest különböző éttermeiben. A fővárosban tanul, fejleszti önmagát. Jó barátságot kötött egy Michelin-csillagos séffel, akitől elleshet apró trükköket, szakmájának csínját-bínját.

Tévés forgatás is szerepel életében, az egyik kereskedelmi csatornán futó Konyhafőnök című műsorban versenyzőként vesz részt. Kipróbálni magát, ez volt a cél, és az, hogy éttermét népszerűsítse. Örül, hogy megmutathatja egy másik, a környezetében élők számára nem látott oldalát is. Saját weboldalán is szakmáját népszerűsíti, és könnyen elkészíthető, saját receptjeivel kedvet csinál az ételkészítéshez azoknak is, akik korábban nem próbálkoztak ilyesmivel. Jó tanácsokkal látja el olvasóit, de ír magáról, étterméről is a www.gastro-ottilia.hu oldalon.

Négy éves, Olivér nevű kisfia élete legnagyobb ajándéka. Büszke rá, hogy fiatal anyuka lehet, élvezi, hogy bolondozhat gyermekével. Édesapja a legnagyobb segítsége, mert minden idejét a kis unokára szánja, és nem korlátozza tanulmányiban és munkájában. Párja szintén szakmabeli .

Vivien szabadidejében imád festeni, bár nem festményeket készít, hanem airbrush technikával falat dekorál. Van egy egyszerű kis fűszerkertje is, amiben kakukkfüvet, bazsalikomot, citromfüvet, mentát termeszt.

Legújabb projektje egy saját kiadásban megjelenő könyv, amit egy budapesti, fiatal séffel készítettek el. A kiadvány elsősorban 16-25 év közötti fiatalok számára készült, olyanoknak, akiknek nincs affinitásuk a főzéshez, mégis mutatósat, finomat szeretnének készíteni, gyorsan. A kemény fedeles, csupa színes fotót tartalmazó szakácskönyv 2017 elején jelenik meg.

Nincsenek követések!